Laktera Allergy free rose+
Лактера Алерджи Фри роуз+ е пробиотик на козе мляко и българско розово масло. Продуктът е подходящ за хора с алергия към краве млечен протеин и други хранителни алергии. Лактобацилус булгарикус поддържа стомашночревния баланс и микробната флора. Продуктът поддържа имунната система, чернодробния комфорт и естествените функции на организма през пролетно-есенния сезон на цъфтеж на растенията.
Продуктът има призната здравна претенция съгласно Регламент 432/2012 на ЕС: Подобрява смилането на лактозата.
Лактера Алерджи Фри роуз+ също така се препоръчва като хранителна добавка при сенна хрема, астма, астматичен бронхит, проблеми с черен дроб, жлъчка, хепатит, при употреба на алкохол и детоксикация.
СЪСТАВ:
Съдържание в 2 капсули (600 мг) дневна доза: енергийна стойност 8,5 KJ / 2 Kcal.; 500 мг патентована пробиотична формула на козе мляко, съдържаща над 16 милиарда активни живи и латентни CFU Lactobacillus bulgaricus DMR1, DMR2 и Streptococcus thermophilus DMR3, DMR4; 40 мг декстроза монохидрат; 20 мг българско розово масло; 40 мг антивтвърдител магнезиев стеарат.
*Референтни количества за прием на средностатистически възрастен (8 400 kJ/2000kcal). Състав на растителната капсула: естествен оцветител – титаниев диоксид и хипромелоза.
Съдържа козе млечен протеин. Не съдържа краве млечен протеин.
Препоръчителна дневна доза: две капсули приети с малко течност преди храна.
Подходящ за възрастни и деца над 6 години. При тежки алергии или чернодробни заболявания продуктът може да се приема до 4-6 капсули дневно. Пробиотикът не е заместител на разнообразното хранене. Съхранение при температура под 24ºС на места, недостъпни за малки деца. Противопоказания: непоносимост към някоя от съставките на продукта.
Щамовете са собственост на Дафлорн ООД и продуктът е патентован в ЕС, Патент № EP 3 172 973 A1
Продуктите са изцяло натурални, не съдържат глутен, холестерол, консерванти, оцветители, ГМО.
Произведено от Дафлорн ООД в България, София oбласт, с Нови Хан, ул. Бреза No 4.