Laktera Allergy Free
Лактера Алерджи Фри е пробиотик на козе мляко. Козето мляко е най-близко до майчината кърма и затова продуктът е много подходящ за деца и възрастни хора. Лактобацилус булгарикус поддържа стомашночревния баланс и имунитета. Продуктът е подходящ за хора с различни видове алергии, включително и към краве млечен протеин.
Продуктът има призната здравна претенция съгласно Регламент 432/2012 на ЕС: Подобрява смилането на лактозата.
Лактера Алерджи Фрий също така се препоръчва като хранителна подкрепа при проблеми със стомах, черва, гастрит, колит, язва, запек, диария, хеликобактер пилори, стомашночревен тракт, болест на Крон, ХУХК, вирусна инфекция, дисбактериоза.
Подходящ за прием по време и след прием на антибиотицин, вирус и инфекция, при хирургична операция, за детоксикация. При алергия, астма, сенна хрема, астматичен бронхит.
Подходящ за детето и цялото семейство, по време на бременност и кърмене.
СЪСТАВ:
Съдържание в 1 мерителна лъжичка (3 г) дневна доза: Енергийна стойност 73 kJ/15 Kcal; мазнини: 510 мг (1%)*; въглехидрати: 1170 мг (<1%)*; белтък: 960 мг (<1%)*, втч. 21 аминокиселини; над 80 милиарда живи и латентни CFU на оригинални пробиотични щамове на Lactobacillus bulgaricus DMR1, DMR2 и Streptococcus thermophilus DMR3, DMR4;
*Референтни количества за прием на средностатистически възрастен 8 400 kJ/2000kcal.
Съдържа козе млечен протеин. Не съдържа краве млечен протеин.
Препоръчителна дневна доза: 1 мерителна лъжичка (3 г), разтворена в течност с температура до 40ºС до желаната гъстота без допълнителна топлинна обработка за запазване на микроорганизмите живи и приета преди храна. Подходящ за възрастни и деца над 1 година. Пробиотикът е хранителна добавка и не е заместител на разнообразното хранене. Съхранение при температура под 24°С, може и в хладилник. Може да се консумира и в сух вид. При тежки заболявания може да се приема и в по-голямо количество. Противопоказания: непоносимост към някоя от съставките на продукта.
Лактера Алерджи Фри е оригинален пробиотик, съдържащ изцяло натурални уникални пробиотични щамове, които се развиват на козе мляко. Тези оригинални пробиотици са с максимална устойчивост и преживяемост при съхранение на стайна температура 18-24°С за над 2 години. След рехидратация и преминаване през целия стомашночревен тракт на човека, тези уникални пробиотици постигат максимална бионаличност и благотворен ефект.
Щамовете са собственост на Дафлорн ООД и продуктът е патентован в ЕС, Патент № EP 3 172 973 A1
Пробиотикът е изцяло натурален и не съдържа консерванти, оцветители, ГМО, глутен и холестерол.
Произведено от Дафлорн ООД в България, София oбласт, с Нови Хан, ул. Бреза No 4.